Volleybalster gaat droom najagen in de USA

Gepubliceerd: 15-05-2018 13:05. Bijgewerkt: 15-05-2018 13:10

Laura Jansen (17) gaat de komende vier jaar haar droom verwezenlijken in Amerika. De Doetinchemse volleybalster vertrekt in juli naar Little Rock in de staat Arkansas om haar sport te beoefenen op het hoogste niveau in combinatie met de studie Communicatie.


“Ik had er al eerder over nagedacht om een jaartje te gaan”, laat volleybalster Laura Jansen weten. “Toen ik hoorde dat ik mocht studeren in Amerika vond ik het natuurlijk wel leuk om te gaan doen.” Als de Doetinchemse deze zomer haar HAVO-diploma behaalt, vertrekt ze begin juli voor vier jaar naar The States en wordt ze klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. “Voordat de wedstrijden beginnen ga ik vier uur per dag trainen, ’s ochtends twee uur en ’s avonds twee uur”, vertelt de 17-jarige passer-loper. “Wanneer de competitie begint, wordt dit gewoon twee uur op een dag en dan nog kracht erbij.”

De 1,80 meter lange volleybalster gaat spelen voor de Universiteit van Arkansas dat uitkomt in de ‘Division 1’, het hoogste niveau in Amerika. Tijdens een nationaal jeugdtoernooi, de Open Club, werd ze gescout in Doetinchem. “Na de Open Club heb ik een mailtje gekregen van Global Sport and Study, de organisatie”, aldus Jansen. “Zij vroegen mij of ik in Amerika wilde studeren.” De Doetinchemse kan niet wachten om in het vliegtuig te stappen. “Ik denk dat het heel gezellig wordt, ik heb al contact met mensen die daar al zijn”, stelt de volleybalster. “Het gaat sowieso leuk worden, maar eerst sluiten we het in Wehl af met een goed feestje.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)