Volleybalschool ook succes zonder NeVoBo

Gepubliceerd: 23-04-2018 16:04. Bijgewerkt: 24-04-2018 7:29

Een jaar geleden koos de Achterhoek voor een zelfstandig initiatief voor volleybaltalenten, de Achterhoekse Volleybal Academie. De volleybalschool in Doetinchem hoopt de nieuwe Lonneke Slöetjes op te leiden.


“De Achterhoekse Volleybal Academie is een aantal jaren terug via de NeVoBo opgestart”, laat trainer Frans Jordens weten. “Voor kinderen die meer dan middelmatig talent hebben en extra training nodig hebben.” Volgens de Dinxperloër was het een succesvol eerste seizoen in de SaZa Topsporthal. “Het afgelopen jaar was super”, vindt Jordens. “We trainen lekker en we hebben hele enthousiaste kinderen en grote groepen deelnemers.”

De jonge deelnemers delen de mening van hun trainer. “Je leert allerlei trucjes voor bij het volleybal”, vertelt Merlijn. “En je leert gewoon de techniek goed.” De trainers vinden het belangrijk dat spelers de kans krijgen om meer te oefenen. “Een voorbeeld is onder andere Lonneke Slöetjes die dus bij ons getraind heeft”, stelt een trotse Arend Hordijk, coördinator van de Academie. “Het doel is om zoveel mogelijk jeugd op een hoger niveau te krijgen, zeker in de Achterhoek.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)