Volleyballers Orion trekken aan langste eind

Gepubliceerd: 21-03-2021 16:03.

Active Living Orion had er opnieuw een vijfde set voor nodig, maar de Doetinchemse volleyballers wonnen in de kampioenspoule zaterdag wel van Amysoft Lycurgus. Daarmee verstevigt de ploeg van Joris Marcelis de tweede plaats op de ranglijst.

Het was de derde keer dat beide ploegen dit seizoen tegenover elkaar stonden en de voorgaande twee keer wisten de Groningers de beslissende vijfde set nipt te winnen. Zaterdagmiddag begon Orion niet goed aan de eerste set. Lycurgus greep met een goede servicereeks van Erik van der Schaaf direct een voorsprong van vijf punten. De Doetinchemmers toonden karakter en kwamen terug op gelijke hoogte. Uiteindelijk won Orion die eerste set met 25-22. In de tweede set waren beide ploegen wederom enorm aan elkaar gewaagd, maar wist Orion aan het langste eind te trekken: 25-22. In de derde set ging bij Lycugurs Van der Schaaf als diagonaal spelen op de plek van de Australiër Thomas Douglas-Powell, die door Orion bij elke service werd opgezocht. Van der Schaaf had beter antwoord op de servicedruk van de Doetinchemmers, waarna Lycurgus de derde set met groot verschil won: 25-15.

In de vierde set ging het weer gelijk op tussen de Groningers en de Doetinchemmers. Uiteindelijk toonde Lycurgus zich in de slotfase de sluwste en wonnen de set, waardoor er 2-2 op het scorebord stond. Voor de derde keer dit seizoen was er in een duels tussen Orion en Lycurgus een vijfde set nodig, alle twee de eerdere duels werden in die beslissende set gewonnen door de Groningers. Daar leek het zaterdag wederom op uit te draaien toen Lycurgus met 10-6 voor stond in de set die slecht tot vijftien punten loopt. Orion rechtte echter de rug en toonde karakter en kwam terug tot 13-13. Orion-aanvoerder Adam White blonk de hele wedstrijd uit aan Doetinchemse zijde en bekroonde zijn wedstrijd door met twee aces de winst binnen te halen: 15-13.

Alles in eigen hand
Door de overwinning heeft Orion alles in eigen hand met betrekking tot plaatsing voor de play-offs om het landskampioenschap. De beste twee ploegen van de finale poule spelen daarin in een best-of-five-serie tegen elkaar om de landstitel. Koploper Draisma Dynamo lijkt inmiddels zeker te zijn van die finale. Orion staat tweede met zeven punten, gevolgd door Lycurgus met vijf punten en Sliedrecht Sport dat vierde staat met drie punten. Orion speelt nog twee wedstrijden: woensdag uit bij Dynamo en zaterdag op bezoek bij Sliedrecht.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)