Volle Vijverberg in de strijd tegen kanker

Gepubliceerd: 03-02-2021 11:02. Bijgewerkt: 03-02-2021 11:50

Swim to Fight Cancer Achterhoek, De Graafschap en supportersvereniging SV Superboeren slaan de handen ineen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Door middel van de actie 'Smoel op de Stoel' kunnen supporters voor 19,54 euro hun portretfoto op een stoel op De Vijverberg laten plaatsen tijdens de wedstrijd De Graafschap-FC Eindhoven.

"De gezamenlijk ambitie is om met dit initiatief het stadion ook in tijden van corona vol te krijgen met portretfoto’s, zodat de selectie weer eens lekker voor 'publiek' kan spelen", aldus de partijen in een gezamelijk statement. "Met een smoel kun je je betrokkenheid aan De Graafschap tonen én de verbinding zoeken met degenen die met kanker te maken gehad hebben of eraan zijn overleden. Met een Smoel op de Stoel steun je het onderzoek naar kanker en zo zetten we samen, als Achterhoek, kanker buitenspel!" De portretten die gekocht zijn door de supporters zullen tijdens het thuisduel met FC Eindhoven van 7 maart op de stoelen van de tribunes geplaatst worden. Eerder werd een soortgelijke actie al gehouden in het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda.

Het bedrag van 19.54 euro voor een portretfoto is volgens de organisaties bewust gekozen en is een knipoog naar het oprichtingsjaar van de Doetinchemse eerstedivisionist. Van het bedrag gaat vijftien euro via de stichting Fight cancer naar KWF Kankerbestrijding ten behoeve van kankeronderzoek. De drie partijen hopen en rekenen op een volle Vijverberg: "Met de hele Achterhoek D'ran en D'rin!"

Foto: Swim to Fight Cancer Achterhoek

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)