Voetbalsters tonen talent op selectiedag

Gepubliceerd: 23-06-2020 16:06. Bijgewerkt: 23-06-2020 16:58

Jonge talenten konden zaterdagmiddag, met inachtneming van de RIVM-maatregelen, hun kunsten laten zien tijdens de eerste van de tweede selectiedagen voor de academie van Meiden en Vrouwenvoetbal Achterhoek (MVVA). Er werd door de meiden volop strijdlust getoond op de Bezelhorst in Doetinchem, tot tevredenheid van trainers, managers en scouts.


"De meiden hebben het erg gemist", aldus Hilde Gerritsen, manager bij MVVA. "Maar wij als managers en trainers ook. Dit is wat we als liefst doen en dat is op het veld staan. Als dat dan niet kan door de coronacrisis niet kan, dan is dat een tegenvaller. Zeker als je, zoals wij, net gestart bent met de academie en na twee maanden al moet stoppen." Toch zaten de jonge voetbalsters volgens de manager niet stil en bleven ze thuis met de bal bezig door middel van challenges en weekschema's. De academie is tijdens de selectiedagen op zoek naar een nieuw meidenteam, omdat de groep waarmee MVVA begon alweer toe is aan de volgende stap. "De meisjes onder dertien van nu, maken de stap naar de onder veertien categorie", aldus Tamara Scholten, die ook als manager verbonden is aan de academie. "Er komt dus een meisjes onder dertien-team bij aan de onderkant. Dat is het doel voor de korte termijn."

In totaal worden er zestien veldspeelsters en twee keepsters gezocht. Deelneemster Sterre hoopt een plekje onder de lat te kunnen bemachtigen: "Ik vind het heel erg leuk om ballen uit de hoek te pakken en lekker hoog door de lucht te zweven. Ik hoop dat ik steeds beter word." Dat die voorliefde voor de bal door de meiden zo expliciet wordt uitgesproken, zorgt ervoor dat Gerritsen, ondanks de belemmeringen die de coronacrisis met zich meebracht, zeer tevreden terugkijkt op de start van de academie: "We waren al anderhalf jaar bezig met de voorbereidingen en hadden grote dromen en ambities. Dan moet altijd nog in de praktijk blijken of het werkt. Ouders zijn blij, kinderen zijn blij en we hebben veertig clubs aan ons verbonden. We hadden niet durven dromen dat we zo'n goede start zouden hebben."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)