Voetbalschool SV Grol niet alleen voor talentjes

Gepubliceerd: 13-10-2017 10:10. Bijgewerkt: 15-10-2017 0:25

SV Grol is in september gestart met een interne voetbalschool. Wekelijks werken tientallen kinderen aan hun eigen voetbalontwikkeling.

“Het is niet alleen voor de vaardige talenten maar ook voor de mindere goden”, vertelt initiatiefnemer Max de Vries. De voetbalschool is in september gestart en wekelijks staan er tussen de 80 en de 100 kinderen op het veld om mee te doen. Tijdens de training ligt de focus op de coördinatie en de techniek. “We leren hoe je kan kappen en hoe je een schijnbeweging moet doen” vertelt voetbalster Nikki.

Tijdens de training spelen alle teams door elkaar waarbij niet gekeken wordt naar het niveau. “Het mooie ervan is dat het de vereniging met elkaar verbindt. Het maakt niet uit met wie ze samen spelen”, aldus Max. De voetbalschool is een ontwikkeling die past bij de algemene doelstelling van SV Grol. Zij willen graag dat er meer aandacht komt voor de voetbalontwikkeling van alle jeugdteams. “Als iedereen zich op hun eigen manier kan ontwikkelen en er ook plezier bij heeft dan is dat het belangrijkste” , vertelt de initiatiefnemer.

De droom van Nikki is om later bij FC Twente te voetballen en daarom doet zij mee met de voetbalschool. “Ik mocht kiezen om naar de meiden te gaan maar bij de meiden leer je niet zoveel zei mijn vader.’’

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)