Voetbalnomade Ars brengt goals en ervaring

Gepubliceerd: 14-07-2017 11:07. Bijgewerkt: 14-07-2017 11:48

Aanvaller Sjoerd Ars is na meer dan tien jaar teruggekeerd bij De Graafschap. De veelscorende voetbalnomade uit Terborg hoopt zich na een minder jaar te bewijzen en wil als ervaren kracht belangrijk zijn voor de Superboeren.


"Ik heb vorig seizoen een sportief minder jaar gehad, zowel in Hongarije als in Sittard, terwijl ik me fysiek top voel", aldus de 33-jarige Sjoerd Ars. De aanvaller startte het vorige seizoen als speler van Haladás FC en eindigde op de bank bij Fortuna Sittard. De in Terborg geboren aanvaller heeft betere tijden gekend. Als speler van NEC en NAC scoorde Ars voor zijn stap naar Hongarije aan de lopende band in de Jupiler League. "Toen werd ik topscorer en maakte ik in die twee seizoen bijna vijftig doelpunten en gaf ik twintig assists", aldus de spits, die aangeeft in vorm te zijn. "Aan het fysieke gedeelte ligt het niet, dus ik ben heel gebrand om me te bewijzen."

De carrière van Ars startte in 2003 bij De Graafschap. Na zes seizoenen bij onder meer Go Ahead Eagles en FC Zwolle stapte hij voor het eerst over naar buitenland. "Er zijn verschillende dingen die heel erg mooi zijn", vertelt Ars over zijn avonturen in onder meer China en Bulgarije. De promoties in Nederland en Turkije zijn hoogtepunten, maar ook duels in de Europa League en de Aziatische Champions League komen bij de aanvaller op: "Wedstrijden tegen Didier Drogba en Nicolas Anelka, dat zijn allemaal leuke dingen die je meemaakt."

Ervaring overbrengen op jonge groep
De aanvaller hoopt zijn opgedane ervaring mee te geven aan de jonge honden in de selectie van trainer Henk de Jong. "In mijn tijd, toen ik bij de selectie kwam, had je ervaren jongens als Peter van Vossen en John van den Brom. Dat is nu niet meer het geval." Een vergelijking met de rossige vleugelaanvaller Van Vossen gaat Ars echter uit de weg. "Zo wil ik mezelf eigenlijk niet noemen. Ieder doet dat op zijn eigen manier en ik zal daar mijn eigen invulling aan geven."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)