Voetballer (42) ZZC'20 overlijdt na wedstrijd

Gepubliceerd: 07-09-2020 9:09. Bijgewerkt: 07-09-2020 10:03

Een 42-jarige voetballer van amateurvereniging ZZC’20 uit Zelhem is zaterdagmiddag overleden. Hij werd onwel tijdens een duel met VVG’25 in Gaanderen en overleed aan de gevolgen hiervan.

“De impact bij de club is gigantisch”, vertelt interim-voorzitter Wouter Luimes van ZZC’20. “De verslagenheid is groot.” De 42-jarige man speelde in het zevende elftal van de vereniging. “Het is een hecht team, zowel binnen als buiten het veld, dat zich ook inzet voor de club als het gaat om activiteiten of kluswerkzaamheden. Je kunt begrijpen dat het veel betekent voor direct betrokkenen”, zegt Luimes. De club heeft afgelopen weekend alle wedstrijden afgelast en ook de ledenvergadering die voor maandagavond gepland stond, gaat niet door. “Veel mensen hebben nu het hoofd niet staan naar een ledenvergadering", zegt Luimes. "De avond was ook bedoeld als kick-off van de nieuwe fusievereniging ZZC’20, maar dat komt nu even in een ander daglicht te staan."

In overleg met de familie zal de vereniging de komende week stil staan bij het overlijden van het clublid. “Vooralsnog zijn alle activiteiten stilgelegd", zegt Luimes. "Voor leden is er gelegenheid om in het clubhuis bij elkaar te komen en gevoelens met elkaar te delen. We zullen als interim-bestuur hier ondersteuning aan geven."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)