Voetbalclubs in Groenlo officieel gefuseerd

Gepubliceerd: 01-07-2020 14:07.

Grol en Grolse Boys zijn vanaf woensdag officieel gefuseerd tot Fusievereniging Grol. Met de handtekeningen van voorzitters van de twee voormalige clubs onder de akte van oprichting is de fusie bezegeld en houdt Groenlo nog één voetbalclub over.

De gemeenteraad van Oost Gelre besliste afgelopen december positief over de fusie van beide voetbalclubs. Met de beslissing was onder meer een bedrag van 170.000 euro gemoeid, waarmee de gemeente het complex van Grolse Boys, sportpark Het Wilgenpark, aankocht. Daarnaast werd besloten om een eenmalige subsidie beschikbaar te stellen van 150.000 euro als afkoopbedrag voor de jaarlijkse instandhoudingssubsidie aan Grolse Boys. Waarmee de totale kosten van de fusie voor de gemeente op 350.000 euro uitkomen.

De nieuwe voetbalclub ontving daarnaast eerder al goed nieuws van de KNVB. Grol was koploper in de derde klasse A voordat de competitie vanwege corona werd beëindigd. Op basis van de beste punten coëfficiënt van de gehele derde klasse promoveerde het eerst elftal. Daarmee heeft de nieuwe fusievereniging een vliegende start in de tweede klasse.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)