Voetbalclub Pax staat stil bij familiedrama

Gepubliceerd: 27-10-2019 20:10. Bijgewerkt: 27-10-2019 21:33

Voetbalvereniging Pax uit Hengelo stond zondag met onder meer een minuut stilte en het dragen van rouwbanden stil bij het overlijden van Ab en Geke Meenink. Het familiedrama dat zich vorige week afspeelde in een woning aan de Julianalaan heeft een grote impact op het dorp en de voetbalclub.


“Eigenlijk is het voetbal onbelangrijk vanuit het perspectief als inwoner van Hengelo en als de club Pax”, legt voorzitter Ben Groot Roessink uit. “Anderzijds gaat het ook weer verder: wij vinden het heel belangrijk dat we wat kunnen doen voor de familieleden. Dat is onze grootste zorg als Pax.” Voor Fred Ruiterman kwam het overlijden van Ab en zijn vrouw hard aan. “Het waren verschrikkelijk goede mensen”, aldus de supporter en vrijwilliger. “Ik heb er geen woorden voor.” Ab zette zich de afgelopen jaren als vrijwilliger in voor de evenementencommissie, was sponsor en lid van de supportersvereniging. Ook zijn vrouw heeft vrijwilligerswerk bij de club verricht. 

De Hengelose voetbalclub besloot om door de wedstrijd van het vierde, waar een zoon van Ab en Geke in speelt, een streep te zetten. De overige wedstrijden gingen allemaal door. “Op ons eigen complex is een minuut stilte betracht”, vertelt Groot Roessink. “Teams konden met rouwbanden spelen en daar is over het algemeen gehoor aan gegeven.” De komende week zal Pax vooral nog in het teken van het familiedrama staan. Woensdag vindt in de uitvaart in besloten kring plaats. “Tot en met woensdag is alles nog in het teken van deze gebeurtenis”, duidt de voorzitter. “Daarna ook nog steeds, maar uiteindelijk zal het gewone leven ook weer zijn of haar weg vinden.”

Langer vast

In een woning aan de Julianalaan in Hengelo werden maandag twee lichamen gevonden van het daar woonachtig echtpaar. Hun 26-jarige zoon werd als verdachte aangehouden in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, waar hij zichzelf had gemeld met onbekende verwondingen. De rechter-commissaris bepaalde afgelopen donderdag dat de zoon nog zeker veertien dagen blijft vastzitten. Volgens buurtbewoners kampt de man met psychische problemen. Hij woonde nog thuis en zou depressief zijn. Donderdag meldde de rechtbank dat de zoon nog steeds in het ziekenhuis ligt. Hij wordt bewaakt in het ziekenhuis.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)