Voetbal wint in de ogen van De Graafschap

Gepubliceerd: 04-09-2019 14:09. Bijgewerkt: 04-09-2019 14:04

De roerige transferzomer is voorbij voor De Graafschap. Met de transfers van Youssef El Jebli en Delano Burgzorg kwam het nodige geld binnen op De Vijverberg, terwijl de club zelf de portemonnee trok voor Branco van den Boomen. Manager voetbalzaken Peter Hofstede denkt dat de club er zowel financieel als sportief sterk uit is gekomen.


“Ik denk dat het voetbal overwonnen heeft”, zegt manager voetbalzaken Hofstede in reactie op de afgelopen transferzomer. “We hebben ervoor gekozen om het elftal intact te laten en een bod af te wijzen wat serieus geld was.” De uitgaande transfers van El Jebli en Burgzorg waren volgens Hofstede niet tegen te houden. Daarnaast wilde Willem II rechtsback Leeroy Owusu graag overnemen, maar de Tilburgse club kwam niet met het gevraagde bedrag over de brug. “De ambitie is bekend”, zegt Hofstede over de reden om het bod af te wijzen. “We willen graag promoveren en ik denk dat de hele club daaraan heeft bijgedragen door te kiezen voor voetbal.”

De Graafschap brak met tradities en legde, mede door de hulp van investeerders, enkele honderdduizenden euro’s neer voor middenvelder Van den Boomen als opvolger van El Jebli. Hofstede hoopt dat het betalen van transfersommen in de toekomst geen unicum meer is. “Met de mogelijkheid om een transfersommetje te betalen heb je de mogelijkheid om wat betere spelers binnen te halen en die voor meer geld te verkopen”, aldus de oud-aanvaller. “Als we zo doorgaan, maar dan moet je ook promoveren, is die kans aanwezig.”

Wikken en wegen
Op De Vijverberg bestonden door de blessure van Daryl van Mieghem twijfels over het eventueel aantrekken van een extra vleugelaanvaller. De aanval lijkt bij de start van het seizoen de minst bezette linie te zijn. “Dat is altijd wikken en wegen”, zegt Hofstede. “Het was de slechtste positie om een speler geblesseerd te krijgen, maar Van Mieghem komt zo weer terug. Wij denken dat we het kunnen invullen, daar hebben we alle vertrouwen in.”

Positieve geluiden
De afgelopen jaren was er veelvuldig kritiek op het handelen van Hofstede. Deze zomer is de teneur anders, er zijn veel positieve geluiden te horen. “Ik kijk daar niet veel naar in de slechte tijden, want daar word je niet heel vrolijk van”, geeft Hofstede aan. “En ik kijk er niet heel veel naar in goede tijden. Uiteindelijk moet je je werk doen, en dat doe ik niet anders dan vorig seizoen. Dit seizoen lijkt het alleen wat beter in elkaar te klappen.”

De transfers:
Nieuw: Van den Boomen, Baas, Schuurman, Breinburg, Van Huizen, Van Heertum, Seuntjens, Chiazor en Helmer (huur)
Vertrokken: S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Burgzorg, Bahoui, Klaasen, Bakker, Vreman, Straalman, Narsingh, Serrarens, Huntelaar, Abdulahi, Versteeg (huur), El Jebli, Ligeon, Matusiwa, Benschop, Bertrams.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)