Voedselbank zoekt donateurs tegen tekort

Gepubliceerd: 07-07-2020 9:07.

De Voedselbank Doetinchem is op zoek naar nieuwe donateurs om het structurele tekort van de organisatie terug te dringen. Jaarlijks komt de voedselbank naar eigen zeggen 10.000 euro tekort.

"Bij de Voedselbank werken alleen vrijwilligers en de Voedselbank koopt geen voedsel", aldus de organisatie. "Maar huisvesting, transport en logistiek kosten allemaal geld. Ruim de helft van deze kosten worden gedekt door subsidies van de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst. En daarnaast zijn er giften van kerken en particulieren." Maar volgens de organisatie zijn deze bijdragen niet voldoende om de kosten te dekken. Er moet nog 10.000 euro bij op jaarbasis. Daarom is de organisatie hard op zoek naar donateurs die geen voedsel maar financiën schenken.

De Voedselbank Doetinchem verstrekt iedere week 250 pakketten aan inwoners uit Doetinchem en Bronckhorst. "Ieder pakket heeft een winkelwaarde van ruim 25 euro", aldus de Voedselbank. "De kosten om een pakket samen te stellen bedragen nog geen 2.50 euro." Door verschillende omstandigheden zijn er echter de laatste tijd meer pakketten nodig dan voorheen: "Het afgelopen jaar is het aantal klanten fors gegroeid. De verwachting is dat er de komende maanden zeker nog nieuwe aanmeldingen zullen volgen."

Foto: REGIO8 (archief)


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)