Voedselbank krijgt geld van boze gemeente

Gepubliceerd: 29-01-2019 15:01. Bijgewerkt: 29-01-2019 15:37

Voedselbank Oost-Achterhoek ontvangt alsnog het gevraagde subsidiebedrag over 2018 en 2019 van Oude IJsselstreek. Naar aanleiding van het dreigement om te stoppen met het leveren van voedselpakketten besluit de gemeente het geld over te maken, maar de wethouder stoort zich wel ernstig aan de opstelling van de stichting.


“Dat we van mening verschillen dat kan en dat mag, maar dat kun je nooit uitvechten over de rug van mensen die dat erg hard nodig hebben”, vindt wethouder Peter van de Wardt. “Ik ben niet alleen teleurgesteld, ik ben ook erg boos over de wijze waarop de Voedselbank reageert.” Chris Blaauboer weerspreekt die kritiek. “Ik vind niet dat we de cliënten tekort gedaan hebben”, aldus de voorzitter van de Voedselbank Oost-Achterhoek, die aangeeft dat het doel is bereikt met een ‘loos dreigement’. “Waarschijnlijk waren we gewoon doorgegaan met het leveren van pakketten.” Oude IJsselstreek maakt nu in totaal 12.000 euro over voor de jaren 2018 en 2019.

Voor de toekomst kijkt de gemeente naar een andere manier van voedselverstrekking voor minima. Enerzijds door de stijgende kosten van de Voedselbank, anderzijds omdat mensen zelf keuzes moeten kunnen maken. “Dat vind ik menswaardig”, aldus Van de Wardt. “Zoals hier bij de Mini Manna markt, mensen kiezen hun eigen producten uit het schap.” Blaauboer wil best spreken over de mogelijkheid van een winkelconcept. “Maar wij hebben wel bezwaren”, aldus de voorzitter. “Wij vrezen dat we voedsel overhouden dat we weg moeten gooien. Dat is tegen ons principe van het niet weggooien van voedsel.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)