Voedselbank kan niet met Mini Manna markt

Gepubliceerd: 04-02-2019 13:02. Bijgewerkt: 04-02-2019 13:36

De Voedselbank Oost-Achterhoek ziet geen heil in een samenwerking met de Mini Manna Markt. Oude IJsselstreek zoekt naar een nieuwe manier voor voedselverstrekking aan minima, maar de Voedselbank noemt een eventuele samenwerking in de huidige vorm onmogelijk.

“De samenwerking die hij (wethouder, red.) voor ogen heeft is niet mogelijk”, zo laat penningmeester Dries Siderius van de Voedselbank Oost-Achterhoek weten in een brief aan de fractievoorzitters binnen de Oude IJsselstreekse politiek. Wethouder Peter van de Wardt ziet de stijgende subsidiekosten voor de Voedselbank Oost-Achterhoek als reden om naar andere mogelijkheden van voedselverstrekking te kijken. Hij denkt daarbij aan de Mini Manna Markt, een supermarkt voor minima waarbij mensen zelf producten kunnen kiezen. “Bij de Mini Manna Markt moet je betalen voor de producten, wij leveren ze gratis en dat is een principe”, aldus Siderius.

Volgens de Voedselbank gebruikt Van de Wardt de subsidie als een dwangmiddel om samenwerking met de Mini Manna Markt te realiseren. “De subsidie is nodig voor ons gewone werk en dat was in 2018 het samenstellen en bezorgen van 4.800 voedselpakketten voor de absolute minima”, aldus Siderius. “Dat staat los van de Mini Manna Markt-hobby van de wethouder. Dat alles wil niet zeggen dat wij niet over een andere wijze van distributie na willen denken.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)