Voedselbank in conflict met Oude IJsselstreek

Gepubliceerd: 25-01-2019 15:01. Bijgewerkt: 25-01-2019 17:01

De Voedselbank Oost Achterhoek is in een conflict verwikkeld met de gemeente Oude IJsselstreek. De organisatie dreigt met het niet leveren van pakketten wanneer geen akkoord wordt bereikt.

“Wij zijn al een jaar bezig om op een lijn te komen en we worden iedere keer teruggezet”, vertelt Chris Blaauboer, voorzitter van de Voedselbank Oost Achterhoek. “Op een gegeven moment is de maat vol, maar we zetten deze stap wel met pijn in het hart.” Volgens Blaauboer wil Oude IJsselstreek niet het gehele gevraagde bedrag van 12.000 euro ter beschikking stellen. Waar de gemeenten Winterswijk, Oost Gelre, Aalten en Berkelland hun bijdrage voor 2018 en 2019 al hebben overgemaakt, wil Oude IJsselstreek slechts de helft van het gevraagde bedrag overmaken.

Blaauboer geeft aan dat, mocht er geen akkoord worden bereikt, de Voedselbank vanaf 15 februari overgaat tot een leveringsstop van voedselpakketten. Daardoor zouden volgens de voorzitter ruim honderd gezinnen worden gedupeerd. Oude IJsselstreek wil op dit moment niet reageren op de kritiek en geeft aan eerst in gesprek te willen gaan met de Voedselbank. Ook Blaauboer hoopt op een oplossing: “Wij hopen er alsnog met z’n allen uit te komen.”

Foto: REGIO8 (archief, voedselbank Doetinchem)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)