Voedselbank Doetinchem verruimt criteria

Gepubliceerd: 09-01-2019 16:01. Bijgewerkt: 10-01-2019 10:35

De Voedselbank Doetinchem verruimt de criteria om in aanmerking te komen voor een voedselpakket. Het normbedrag is nu 215 euro per maand voor een eenpersoons huishouden en dit bedrag wordt nu met 90 euro per persoon verhoogd.

"Door het normbedrag te verhogen houden we rekening met de wijzigingen die de landelijk overheid heeft doorgevoerd", aldus de voedselbank. "Voorbeeld daarvan is de verhoging van de BTW van zes naar negen procent voor voedingsmiddelen. Om rond te komen met 215 euro in de maand is echt geen vetpot. Nog steeds zijn er huishoudens die geen gebruik maken van de voedselbank terwijl ze wel voldoen aan de criteria." Voorzitter Peter Rob Peerenboom gaf eerder aan het dubbele aan te kunnen ten opzichte van het aantal dat de voedselbank nu helpt.

De voedselbank doet daarom een oproep aan iedereen om zich vooral aan te melden als men denkt te voldoen aan de criteria. "Voedsel is er genoeg, maar mensen moeten wel de drempel over om zich aan te melden." Aanmelding verloopt via een hulpverlener. Mensen die nog geen hulpverlener hebben kunnen een beroep doe op het Platform Armoedebestrijding Doetinchem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)