VNOG wil de financiële tekorten afblussen

Gepubliceerd: 25-09-2019 17:09. Bijgewerkt: 25-09-2019 17:29

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) moet de financiële tekorten terugdringen om een sluitende begroting te kunnen presenteren. Het bestuur heeft vorige week daarom drie mogelijke scenario’s opgesteld waarover onder andere de Achterhoekse gemeenten zich de komende periode gaan beraden.

“We hopen daarmee de veiligheidsregio op een goeie en een gezonde manier de toekomst in te loodsen”, vertelt Diemer Kransen, directeur van VNOG, aan Omroep Gelderland. Ondanks de financiële tekorten, gaan er geen brandweerkazernes gesloten worden. “We zijn er zuinig op, want iedere post is nodig om die dekking te garanderen voor nu en ook voor in de toekomst.” Er wordt wel gekeken hoe er op andere manieren geld bespaart kan worden. Naast het huidige scenario, dat nu van kracht is, wordt er ook een toekomstig ‘basisscenario’ en ‘basisplusscenario’ opgesteld, waarbij er mogelijk een verschuiving van taken naar de gemeenten plaatsvindt.

Vorig jaar moesten de 22 gemeentes die samen de veiligheidsregio vormen bijna drie miljoen euro extra bijleggen. Dit jaar is de begroting van de VNOG 54 miljoen euro, waarvan ongeveer 80% wordt gefinancierd door de gemeenten. Aan het einde van dit jaar moet er worden bepaald voor welk scenario gekozen wordt.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)