VNOG heeft corona-uitbraak Vion ingedamd

Gepubliceerd: 27-05-2020 10:05. Bijgewerkt: 27-05-2020 10:11

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft de corona-uitbraak bij slachterij Vion in Groenlo verder ingedamd. Alle medewerkers zijn opgespoord en getest, waar geen nieuwe coronagevallen in Nederland uit zijn voortgekomen.

"De directie van Vion heeft alle medewerking verleend die was gevraagd", zegt voorzitter Ton Heerts namens de VNOG. Van vijf medewerkers ontbraken eerder gegevens en 25 medewerkers waren nog niet getest. Vion moest binnen 48 uur alle gegevens aanleveren, omdat anders iedereen in quarantaine zou moeten. Dat aanleveren is nu gebeurd, laat de VNOG weten. Heerts: "Hopelijk worden zo weinig mogelijk mensen daadwerkelijk ziek." In Duitsland zijn wel nieuwe besmettingen aan het licht gekomen door de nieuwe testronde.

Volgens de VNOG werkt tot nu toe iedereen mee aan het bron- en contactonderzoek. De Duitse autoriteiten doen hun eigen onderzoek, omdat 79 van de besmette medewerkers over de grens wonen. Minder dan tien procent van de positief geteste mensen heeft volgens Heerts daadwerkelijk klachten: "Voor zover nu bekend ligt niemand in het ziekenhuis."


Corona-uitbraak in slachterij
Zondag werd bekend dat 147 van de in totaal 657 medewerkers van de locatie van het vleesverwerkingsbedrijf in Groenlo besmet zijn geraakt met het coronavirus. De GGD had moeite alle medewerkers te bereiken, omdat Vion veelal met uitzendkrachten uit Polen en Roemenië werkt.

Foto: 112achterhoek-nieuws.nl

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)