Vitesse winnaar van het Terborg Toernooi

Gepubliceerd: 30-05-2022 9:05. Bijgewerkt: 30-05-2022 10:41

Vitesse heeft zondagmiddag het Terborg Toernooi voor Onder 19-voetbalteams gewonnen. In de finale waren de Arnhemmers beter in het nemen van strafschoppen dan het Deense FC Midtjylland, waardoor er na tien edities nu geen Braziliaanse winnaar is.

Het toernooi ging vrijdag van start


Het team van Vitesse, dat onder leiding staat van oud-voetballer Tim Cornelisse, stond na de reguliere speeltijd op een 1-1 gelijkspel tegen FC Midtjylland. Vervolgens namen de Arnhemmers de penalty’s beter. Het is voor Vitesse de derde overwinning van het Terborg Toernooi en de eerste eindzege sinds 2001. De Graafschap speelde een goed toernooi, overleefde de groepsfase, en werd in de halve finale uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar.

In de troostfinale trof De Graafschap, dat de beschikking had over eerst elftalspelers als Devin Haen, Philip Brittijn en Basar Önal, vervolgens het Belgische KRC Genk. Door een doelpunt van Önal wonnen de jonge Doetinchemmers. Het was de eerste keer sinds de coronacrisis dat het voetbaltoernooi werd georganiseerd.

Eindstand
  1. Vitesse
  2. FC Midtjylland
  3. De Graafschap
  4. KRC Genk
  5. Palmeiras
  6. Fluminense
  7. Borussia Monchengladbach
  8. Tottenham Hotspur

Foto: Jos Overgoor

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)