Visuele beperking houdt talent niet tegen

Gepubliceerd: 08-05-2018 15:05. Bijgewerkt: 08-05-2018 16:44

Ondanks zijn visuele beperking werkt Twan Kruis hard aan zijn toekomst op het Graafschap College in Doetinchem en dat bleef niet onopgemerkt. De 19-jarige student maakt kans op de titel ‘beste student van het jaar’ die wordt uitgereikt tijdens het Talentengala in het Amphion Theater.


"Ik vind het wel een eer dat veel mensen aan mij hebben gedacht om mij te nomineren, dat doet me wel goed", vertelt een verblufte Twan Kruis over zijn nominatie. "Door mijn visuele beperking moet ik voor sommige dingen iets harder werken dan anderen en ik denk dat mensen dat aan mij waarderen." Twan heeft slechts vijf procent zicht, maar dat was volgens docent Dolf van Workum niet de enige reden voor nominatie. "Zelfs als je dat weghaalt, dan vind ik Twan alsnog echt een talent", zo laat Van Workum weten. "Ik hoop dat hij wint, ik bedoel ik wed toch graag op het winnende paard."

De prijs voor meest talentvolle student wordt, net als de beste medewerker en praktijkopleider, uitgereikt op 24 mei tijdens het Talentengala in het Amphion Theater in Doetinchem. "Het doel is vooral dat mensen die heel veel doen en het verdienen, dat zij in het zonnetje worden gezet", vindt Annet Berntsen van organisatie van het Talentengala. Ze verwacht een feestje in het Amphion: "We hebben van alles georganiseerd, zo komt bijvoorbeeld Brace optreden. Van alles en nog wat, dat wordt heel leuk!”

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)