Virupa ondanks brand en corona in bloei

Gepubliceerd: 18-05-2020 17:05.

Virupa is een uitzondering op de economische malaise die de coronapandemie bij bedrijven veroorzaakt. Het bedrijf uit Aalten werd in januari nog getroffen door een verwoestende brand, maar produceert sinds de uitbraak van het coronavirus duizenden speciale hygiëneschermen in opdracht van grote winkelketens en voor lokale ondernemers.


“In korte tijd hebben wij een heel assortiment uit de grond gestampt zodat winkels veilig consumenten kunnen ontvangen”, vertelt commercieel directeur Jan Nales van het bedrijf. Zo worden in Aalten onder meer hygiëneschermen van plexiglas, hygiënezuilen met desinfecterende gel en tussenwanden geproduceerd. Voor grote bedrijven als Bakker Bart en Specsavers, maar ook voor lokale slagers en kapperszaken. “Waar we in het verleden projecten konden voorbereiden en er weken voor hadden, moeten we nu binnen drie tot vijf werkdagen leveren”, vertelt Nales, die aangeeft dat er al zo’n tienduizend schermen zijn geproduceerd en geleverd. “Dat is een andere dynamiek dan we gewend zijn.”

Een probleem waar het bedrijf nu mee kampt is een schaarste aan grondstoffen. Voor de desinfectiegel is een samenwerking gevonden met Distilleerderij De Bronckhorst uit Zelhem, maar het verkrijgen van materialen voor de schermen wordt een steeds grotere uitdaging. “We hebben twee inkopers die iedere dag fulltime bezig zijn om te kijken hoe wij aan plexiglas komen”, aldus Nales. Terugdenken aan de verwoestende brand die eind januari het bedrijfspand van Virupa in de as legde, resteert voor de commercieel directeur een gevoel van trots: “Ik denk dat we retescherp zijn. Na de brand zijn we meteen in overlevingsmodus gegaan, en gelukkig zit die spirit er nog steeds in.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)