Vion Retail in Groenlo open na controles

Gepubliceerd: 28-05-2020 16:05. Bijgewerkt: 28-05-2020 16:27

De locatie van Vion Retail in Groenlo is donderdagochtend vrijgegeven door de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Personeel van het bedrijf werd woensdag aan een controle onderworpen naar aanleiding van een corona-uitbraak.

Donderdag zijn vervolgens in opdracht van de VNOG controles uitgevoerd rond de Duitse grens. In onder meer Zevenaar en Groenlo werden bedrijfsbusjes gecontroleerd om te zien hoe arbeidsmigranten die werken op Vion-locaties werden vervoerd. "Daarbij is geconstateerd dat het vervoer van personeel van Vion veilig en verantwoord verliep", zo laat de VNOG weten. "Wel is een enkele boete uitgedeeld, maar dat was niet Vion gerelateerd. Dit betrof de bouwsector."

Dat, en toezeggingen van de directie, waren reden voor de VNOG om Vion Retail vrij te geven. De slachterij in Groenlo blijft wel gesloten, vooralsnog tot 4 juni. De komende tijd zullen steekproefsgewijs controles worden uitgevoerd op het vervoer van medewerkers. “Het is aan VION om nu het vertrouwen te herstellen door aantoonbaar dagelijks verantwoordelijkheid te nemen", aldus Ton Heerts, voorzitter van de VNOG.

Foto: 112achterhoek-nieuws.nl

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)