Vion heropent productielocatie in Groenlo

Gepubliceerd: 04-06-2020 11:06.

Vion Food Group heropent donderdag de productielocatie in Groenlo na goedkeuring van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). De locatie werd eerder gesloten na een uitbraak van het coronavirus onder het personeel.

"We introduceren een nalevingsprotocol voor de gehele organisatie", aldus Vion in een verklaring. "Het protocol ziet toe op de bescherming van medewerkers, zodat alle medewerkers zonder gezondheidsklachten kunnen blijven werken. We hebben dit nalevingsprotocol op alle productielocaties geïntroduceerd. De GGD monitort de gemaakte afspraken". De maatregelen bestaan onder meer uit het dagelijks grootschalig reinigen en desinfecteren, bedoelt om de kans op aanwezigheid van het coronavirus te verminderen. Daarnaast voert Vion dagelijks gezondheidscontroles uit bij de medewerkers en geeft het bedrijf aan bijzondere aandacht te schenken aan de gezondheid en het welzijn van arbeidsmigranten.

De productielocatie in Groenlo werd twee weken geleden gesloten nadat er een coronauitbraak onder het personeel was geconstateerd. Uit nader onderzoek bleek toen dat een vijfde van het personeel besmet was met het virus. Toen na controle bleek dat personeelsleden van Vion met teveel mensen in busjes naar het bedrijf werden gebracht, besloot Ton Heerts - voorzitter van de VNOG - om de locatie te sluiten.

Foto: 112Achterhoek-Nieuws.nl

Copyright ┬ę 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)