Vijverberg vaste thuisbasis van Jong Oranje

Gepubliceerd: 19-06-2017 13:06. Bijgewerkt: 19-06-2017 21:14

De Vijverberg wordt vanaf september voor twee jaar de vaste thuisbasis van de kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje. De bodemprocedure van De Graafschap tegen de KNVB is daarmee van de baan. 

"Jong Oranje op De Vijverberg, dat is fantastisch, voor de Achterhoek en voor De Graafschap", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Naast onze eigen supporters, kunnen ook andere voetballiefhebbers hier komen genieten van de grootste talenten die het Nederlands voetbal momenteel kent. Bekende namen en wedstrijden die echt ergens om gaan. Wij verheugen ons enorm op deze samenwerking." Als de samenwerking tussen beide partijen goed bevalt, wordt de samenwerking verlengd tot 2021

Ook vanuit de KNVB wordt positief gereageerd. "Vanuit de technische staf zijn wij blij met een vaste thuisbasis voor ons team", aldus bondscoach Art Langeler. "Hiermee wordt een echt thuisgevoel gecreëerd waarbij de randvoorwaarden optimaal ingevuld zijn. Aan ons om er alles aan te doen, samen met alle oranje fans, kwalificatie voor het EK 2019 in Italië af te dwingen." De spelers van Jong Oranje spelen het eerste duel op vrijdag 1 september tegen Jong Engeland. Op die avond speelt De Graafschap een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Op vrijdag 6 oktober volgt een wedstrijd tegen Jong Letland.

Financiële compensatie voor De Graafschap
Het akkoord met de KNVB vloeit voort uit de rechterlijke procedure die De Graafschap startte na het vorige seizoen. De club bleef constant in gesprek met de voetbalbond, met dit als ogenschijnlijk resultaat. De deal levert de Doetinchemse voetbalclub, door horeca-inkomsten, kaartverkoop en aanpassingen aan het stadion, flink wat op. Zonder in te willen gaan op exacte resultaten, spreekt commercieel directeur Martine Zuil van een mooie afsluiting: "Ik ben heel blij dat het gedoe voorbij is, de strijdbijl is nu begraven."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)