Vijverberg swingt bij opening Special Olympics

Gepubliceerd: 09-06-2018 10:06. Bijgewerkt: 09-06-2018 10:27

Onder toeziend oog van meer dan tweeduizend dolenthousiaste sporters met een beperking zijn de Special Olympics in de Achterhoek vrijdagavond geopend. Met optredens van onder meer Gerard Joling en Suzan & Freek werd het een swingend feest in een warme Vijverberg.


“Een spectaculaire openingsshow met in de hoofdrol de sporters”, aldus Erik Hagelstein namens de organisatie van het evenement. Tot zondag doen ruim tweeduizend enthousiaste deelnemers verspreid door de hele Achterhoek mee aan twintig verschillende sporten. “Als je dan hier in het stadion kijkt en je ziet al dat enthousiasme. Dit zijn allemaal mensen die vanavond moe naar hun bedje gaan”, vertelt Bruno Bruins, minister van Sport, een van de aandachtige toeschouwers tijdens de opening. “Maar volgens mij hebben ze genoeg energie voor twee dagen lekker sporten.”

Met een optreden van Gerard Joling en presentatoren Erben Wennemars en Erik Hulzebosch werd de Achterhoek warm gemaakt voor het evenement. “Ik denk dat heel veel mensen nog een traantje wegpinken, zo mooi als dit is”, aldus Hulzebosch. “We zijn allemaal mensen van vlees en bloed, maar niet hetzelfde. Het is dan toch prachtig dat we hier samen van kunnen genieten.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)