Vijf verdachten zitten nog vast na rellen

Gepubliceerd: 14-05-2021 15:05. Bijgewerkt: 14-05-2021 16:07

Vijf verdachten uit de regio zitten nog vast naar aanleiding van de rellen na het gelijkspel van De Graafschap tegen Helmond Sport woensdagavond. Een groep van honderdvijftig personen keerde zich daarbij tegen de politie en luisterde niet naar aanwijzingen.

“Daarbij was de sfeer gespannen en werd fors geweld richting de politie gebruikt, onder meer door het gooien van stenen, vuurwerk en flessen”, laat de politie vrijdag weten. Zeven personen werden aangehouden op de avond zelf. “De verdachten van openlijke geweldpleging zitten nog vast”, aldus de politie over het vijftal. “Het gaat om een achttien-, dertig- en 36-jarige man uit Doetinchem, een 34-jarige man uit Ulft, en een 21-jarige Doesburger.” Twee ME'ers raakten bij het incident lichtgewond, zij maken het volgens de politie goed.

De twee verdachten die werden aangehouden voor belediging, een achttienjarige en een twintigjarige man uit Doetinchem, zijn inmiddels weer op vrije voet gesteld. Ze blijven wel verdachte. Mogelijk volgen er lopende het onderzoek nieuwe aanhoudingen. Daarbij hoopt de politie op hulp van getuigen: “In het onderzoek kunnen camerabeelden van telefoons, beveiligingscamera’s, digitale deurbellen en dashcams enorm helpen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)