Vijf nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 18-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 19-05-2020 14:17

Het RIVM meldt maandag dat er vijf nieuwe patiënten uit de Achterhoek met corona zijn opgenomen in het ziekenhuis. Daarnaast is er ten opzichte van de update van zondag ook één nieuwe inwoner van de regio overleden aan het virus.

De nieuwe patiënten zijn inwoners van Doetinchem, Oude IJsselstreek, Montferland, Winterswijk en Oost Gelre. Doetinchem kent 26 inwoners die opgenomen of opgenomen geweest zijn in het ziekenhuis en is daarmee de zwaarst getroffen gemeente. De nieuw opgenomen patiënten in Oude IJsselstreek en Montferland zorgen er voor dat er twintig inwoners van beide gemeenten zijn opgenomen. In Oost Gelre zijn nu zeventien ziekenhuisopnames geteld en in Winterswijk zes. In Bronckhorst (17), Berkelland (12) en Aalten (9) bleef het aantal opgenomen coronapatiënten gelijk. In totaal zijn er 127 ziekenhuisopnames geteld in de regio.

Eén inwoner van Aalten overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal overlijdensgevallen ten gevolge van het virus in de gemeente op zeven. Doetinchem is ook in deze categorie het zwaarst getroffen, vijftien inwoners herstelden niet van een besmetting met het virus. In Oude IJsselstreek (9), Montferland (8), Bronckhorst (7), Berkelland (7), Oost Gelre (6) en Winterswijk (3) bleef het aantal overlijdensgevallen gelijk. In totaal zijn 62 Achterhoekers overleden aan het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld. Niet iedereen met klachten wordt in het ziekenhuis opgenomen of getest, waardoor onduidelijk is hoeveel mensen het virus hebben. Daarnaast worden uit het ziekenhuis ontslagen patiënten niet meegenomen en wordt een overlijden niet altijd dezelfde dag doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)