Vijf nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 09-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 09-05-2020 15:16

Het RIVM meldt zaterdag dat er vijf inwoners uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Sinds woensdag zijn er geen nieuwe overlijdensgevallen in de Achterhoek meer gemeld bij de organisatie.

Twee inwoners uit Aalten zijn opgenomen in het ziekenhuis. Doetinchem, Oost Gelre en Berkelland kennen één nieuwe ziekenhuisopname. Doetinchem is de zwaarst getroffen gemeente met 22 inwoners die opgenomen zijn, of opgenomen zijn geweest. Montferland (18), Oude IJsselstreek (17), Bronckhorst (17), Oost Gelre (15), Berkelland (11), Aalten (8) en Winterswijk (5) kennen minder coronapatiënten die zich in het ziekenhuis moesten laten behandelen. In totaal zijn er 113 inwoners uit de regio opgenomen. Ook inwoners die zijn ontslagen worden meegenomen in deze cijfers.

Het RIVM meldt zaterdag dat er geen nieuwe overlijdensgevallen zijn bijgekomen, waardoor het aantal sterfgevallen op 59 blijft staan. Dat getal is sinds woensdag onveranderd. Doetinchem blijft met vijftien overleden inwoners het hardst geraakt. Het aantal overlijdensgevallen in Oude IJsselstreek (9), Berkelland (7), Montferland (7), Oost Gelre (6), Bronckhorst (6), Aalten (6) en Winterswijk (3) ligt lager. Het aantal sterfgevallen kan volgens het RIVM voor een vertekend beeld zorgen, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)