Vijf nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 14-04-2020 14:04.

Het RIVM meldt dinsdag dat er vijf nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het gaat om inwoners van Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek en Berkelland.

Doetinchem is de zwaarst getroffen gemeente in de regio, in totaal liggen er elf inwoners met het coronavirus in het ziekenhuis. Voor Oude IJsselstreek betekent de nieuwe opname dat er nu negen personen met een coronabesmetting in het ziekenhuis liggen, evenveel als het aantal opgenomen inwoners uit Montferland. In totaal werden twee inwoners van Berkelland opgenomen die met het virus besmet zijn, waardoor er nu vijf personen uit de gemeente in het ziekenhuis liggen. Oost Gelre kent acht bewoners die met het virus in het ziekenhuis zijn opgenomen. In totaal liggen er 52 mensen uit de Achterhoek in het ziekenhuis.

In totaal zijn vijf bewoners van Bronckhorst opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Voor Winterswijk geldt dat er drie bewoners uit die gemeenten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Aalten kent vooralsnog twee inwoners die met een coronabesmetting in het ziekenhuis liggen. Het RIVM meldt alleen nog het aantal ziekenhuisopnames per gemeente. Eerder werden het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners gemeld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)