Vijf nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 13-04-2020 17:04. Bijgewerkt: 13-04-2020 23:59

Het RIVM meldt maandag dat er vijf nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het gaat om inwoners uit Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Oost Gelre en Oude IJsselstreek.

Doetinchem is de zwaarst getroffen gemeente in de regio met tien inwoners die in het ziekenhuis liggen. Oost Gelre komt met twee nieuwe opnames uit op op acht personen. Oude IJsselstreek komt met de nieuwe opname uit op hetzelfde aantal. In Bronckhorst loopt het aantal op naar vijf. In Berkelland liggen nu drie inwoners in het ziekenhuis met een coronabesmetting. In Aalten loopt het aantal op naar twee. In totaal liggen er nu 47 mensen uit de Achterhoek in het ziekenhuis.

In Doetinchem, Montferland en Winterswijk kwamen er geen nieuwe patiënten bij. Die aantallen blijven respectievelijk staan op tien, acht en drie. Het RIVM meldt sinds enkele weken alleen nog het aantal ziekenhuisopnames per gemeente. Eerder werden het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners gemeld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)