Vier ton voor vergroening stad Doetinchem

Gepubliceerd: 17-04-2018 14:04. Bijgewerkt: 18-04-2018 10:46

De gemeente investeert 400.000 euro in het ‘vergroenen’ van de binnenstad van Doetinchem. In het centrum komen onder meer groene zitplekken, hangende bloembakken en er worden een aantal bomen aangeplant.

"Meer groen in de stad zorgt voor extra belevingswaarde en sfeer", zo laat de gemeente Doetinchem weten over de plannen. "Daarnaast heeft het een belangrijke rol bij klimaatadaptatie; groen zorgt voor verkoeling, terwijl steen juist warmte aantrekt." Hoewel de gemeente vier ton investeert in de plannen, is het uitgangspunt van de plannen cofinanciering. "Naast de bijdrage vanuit de gemeente, wordt een investering gevraagd van partners", aldus Doetinchem. Minimaal veertig procent van de investering moet door andere partijen in de plannen worden gestoken.

De vergroeningsplannen gaan volgens de gemeente van start in de Heezenstraat. "Samen met de ondernemers en pandeigenaren zijn plannen bedacht voor zitplekken in de vorm van bakken met vast groen en bomen", aldus Doetinchem. "Die worden voor de zomer geplaatst." Vorig jaar zijn in de Heezenstraat en Nieuwstad ook al hangende bloembakken geplaatst.

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)