Vier nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 16-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 16-05-2020 17:33

Het RIVM meldt zaterdag dat er vier nieuwe coronapatiënten uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis. Voor de tweede dag op rij zijn er geen nieuwe overlijdensgevallen gemeld door de organisatie.

Berkelland, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek kennen één nieuwe ziekenhuisopname. Doetinchem blijft de zwaarst getroffen gemeente in de regio met 25 inwoners die ziekenhuis liggen, of lagen. In Montferland (19), Oude IJsselstreek (19), Bronckhorst (17), Oost Gelre (16), Berkelland (12) en Winterswijk (5) ligt dit aantal lager. Door de coronapandemie zijn 122 Achterhoekers in het ziekenhuis opgenomen, of opgenomen geweest.

Ook qua aantal sterfgevallen door het virus is Doetinchem in de regio het zwaarst getroffen met vijftien inwoners die zijn overleden door een coronabesmetting. Oude IJsselstreek (9), Montferland (8), Berkelland (7), Bronckhorst (7), Aalten (6), Oost Gelre (6) en Winterswijk (3) kennen minder overlijdensgevallen. In totaal zijn 61 personen uit de Achterhoek overleden aan een besmetting met het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)