Vier nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 25-04-2020 16:04. Bijgewerkt: 25-04-2020 17:03

Het RIVM meldt zaterdag dat er vier inwoners uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus. Een inwoner uit Oude IJsselstreek overleed aan het virus.

Uit Bronckhorst zijn twee nieuwe inwoners opgenomen in het ziekenhuis. Oude IJsselstreek en Doetinchem kennen allebei één nieuwe ziekenhuisopname. Doetinchem is met zestien opgenomen inwoners het zwaarst getroffen. Oude IJsselstreek volgt met vijftien. In Bronckhorst zijn er nu dertien inwoners van die gemeente opgenomen of opgenomen geweest met een coronabesmetting. In Montferland (12), Oost Gelre (9), Berkelland (6), Aalten (5), Winterswijk (3) bleven de aantallen ongewijzigd. Het totaal aantal opgenomen patiënten uit de Achterhoek is 79.

Één inwoner uit Oude IJsselstreek is volgens het RIVM overleden aan het coronavirus, in totaal zijn er zeven inwoners van die gemeente overleden. Doetinchem is nog altijd de zwaarst getroffen gemeente in de regio met dertien inwoners die zijn overleden aan een coronabesmetting. Het aantal sterfgevallen in Berkelland (5), Bronckhorst (5), Oost Gelre (5), Montferland (4), Aalten (3) en Winterswijk (2) blijft gelijk. Het coronavirus heeft aan 44 Achterhoekers het leven gekost.


Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)