Vier nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 20-04-2020 17:04. Bijgewerkt: 20-04-2020 17:16

Het RIVM meldt maandag dat er vier nieuwe personen uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus. Er zijn twee nieuwe personen uit de regio aan het virus overleden.

In Bronckhorst steeg het aantal in het ziekenhuis opgenomen bewoners van acht naar elf. Ook in Montferland kwam er één nieuwe ziekenhuisopname bij vanwege het coronavirus, in totaal zijn tien inwoners opgenomen of opgenomen geweest. Doetinchem en Oude IJsselstreek zijn nog altijd de zwaarst getroffen gemeenten in de regio met ieder twaalf inwoners die zijn opgenomen in het ziekenhuis. In Oost Gelre (9), Berkelland (6), Aalten (4) en Winterswijk (3) bleef het aantal opgenomen coronapatiënten ongewijzigd. Het totaal aantal opgenomen patiënten uit de Achterhoek is 67.


Één persoon uit Berkelland overleed aan de gevolgen van het virus, waardoor nu drie inwoners van die gemeente zijn overleden aan het coronavirus. Ook in Bronckhorst overleed een persoon aan een besmetting, hier zijn nu in totaal vijf mensen bezweken aan het virus. In Montferland (4), Doetinchem (11), Oude IJsselstreek (5), Winterswijk (1), Aalten (3) en Oost Gelre (5) bleef het aantal aan corona overleden inwoners gelijk. In totaal zijn nu 37 Achterhoeks overleden aan het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)