Vier nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 09-04-2020 14:04.

Het RIVM meldt donderdag dat er vier nieuwe personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis zijn opgenomen met een coronabesmetting. Het gaat om inwoners van Doetinchem, Oude IJsselstreek en Bronckhorst.

Doetinchem is de zwaarst getroffen gemeente in de regio, met de nieuw opgenomen coronapatiënt komt het totaal aantal van in het ziekenhuis opgenomen inwoners op negen. Voor Oude IJsselstreek betekent de nieuwe opname dat er nu zes personen met een coronabesmetting in het ziekenhuis liggen. Twee inwoners van Bronckhorst werden opgenomen in het ziekenhuis, waardoor het aantal inwoners dat opgenomen is met een coronabesmetting nu op vier ligt. Dat zijn er net zoveel als in Oost Gelre. In totaal liggen er nu 34 mensen uit de Achterhoek in het ziekenhuis.

In totaal zijn zes bewoners van Montferland opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Voor Winterswijk en Berkelland geldt dat er twee bewoners uit die gemeenten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Aalten kent vooralsnog één inwoner die met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt. Het RIVM meldt sinds vorige week alleen nog het aantal ziekenhuisopnames per gemeente. Eerder werden het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners gemeld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)