Vier nieuwe coronadoden in de Achterhoek

Gepubliceerd: 02-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 02-05-2020 14:59

Het RIVM meldt zaterdag dat er vier inwoners uit de Achterhoek zijn overleden zijn aan de gevolgen van het coronavirus. Ook zijn er vijf personen uit de regio opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting.

In zowel Doetinchem, Montferland, Berkelland en Winterswijk overleed een persoon door het virus. In totaal zijn er 56 coronapatiënten uit de regio overleden. Doetinchem is het zwaarst getroffen met vijftien inwoners die bezweken aan het virus. Oude IJsselstreek (9), Berkelland (7), Montferland (6), Bronckhorst (6), Aalten (5), Oost Gelre (5) en Winterswijk (3) volgen.

Twee inwoners uit Oost Gelre zijn met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Ook uit Oude IJsselstreek, Bronckhorst en Winterswijk werd één persoon opgenomen. In totaal zijn er 91 inwoners uit de Achterhoek opgenomen, of opgenomen geweest. Doetinchem kent de meeste opgenomen coronapatienten (18). Oude IJsselstreek (16), Bronckhorst (14), Oost Gelre (13), Montferland (13), Aalten (6), Berkelland (6) en Winterswijk (5) volgen.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)