Vida vindt Hyballa passen bij De Graafschap

Gepubliceerd: 07-05-2019 16:05. Bijgewerkt: 07-05-2019 16:33

Kristopher Vida ziet Peter Hyballa als een geschikte kandidaat om Henk de Jong op te volgen bij De Graafschap. De oud-Superboer is momenteel speler onder de oefenmeester bij het Slowaakse FC DAC 1904 en snapt dat zijn voormalige club interesse heeft in de trainer.

“Het is mijn eerste jaar met hem als trainer en ik ben heel positief”, aldus Vida, die twee seizoenen in Doetinchem speelde. “Hij is een harde werker en een tactisch goede trainer”, zegt de 23-jarige Hongaar over Hyballa. “Ik denk dat hij goed bij De Graafschap past, want hij is ook een beetje brutaal.” Het energieke karakter van de oud-trainer van NEC is ook in Slowakije, waar FC DAC 1904 tweede staat in de competitie, bekend. “Dat sowieso”, vertelt Vida. “Ik kan wel zeggen dat hij helemaal gek is, maar wel de goede kant op. Hij is altijd vrolijk en altijd bezig met ons. Op het veld is hij ook emotioneel, dat zie je bij wedstrijden. Dat maakt hem speciaal.”

Hoewel ze onderling nog niet hebben gesproken over de interesse, is Hyballa volgens Vida wel enthousiast over De Graafschap. “Hij woont daar twintig minuten vandaan, dus dat vindt hij al mooi”, aldus de Hongaar, die regelmatig Nederlands spreekt met zijn trainer. “Hij wist al heel veel van De Graafschap en vroeg mij hoe ik het daar heb gehad. Ik wil het deze week nog met hem hebben over de aanbieding. Voor hem is het een mooie stap naar, hopelijk, de eredivisie. Maar als ik hier blijf, wil ik wel liever hebben dat hij ook blijft.”

Mogelijk terug naar Nederland
Zelf heeft Vida zich, door dit seizoen tien goals te scoren voor zijn Slowaakse werkgever, ook in de kijker van andere clubs gespeeld. Ondanks een doorlopend contract tot 2021 wil FC DAC 1904 bij een goede aanbieding meewerken aan een vertrek, mogelijk terug naar Nederland. “Ik heb een goed seizoen achter de rug, dus ik ben positief”, aldus Vida over een mogelijke overstap. “Ook vanuit Nederland hebben we wat belletjes gehad, dus we gaan het zien in de zomer.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)