Victor Steeman (17) richt zijn ogen op WK

Gepubliceerd: 12-06-2018 15:06. Bijgewerkt: 12-06-2018 21:21

Victor Steeman bereidt zich voor op het Wereldkampioenschap motorracen in de Supersport 300 klasse. De talentvolle wegracer uit Lathum wil onder andere op de TT in Assen hoge ogen gooien om zo een goed CV op te bouwen voor het WK.


"Toen ik zeven jaar oud was heb ik een minibike gekregen voor mijn verjaardag en daar ben ik op gaan oefenen op een klein autocircuit in Velp", zo vertelt motortalent Victor Steeman over zijn start als wegracer. "Daar ben ik eigenlijk gescout door de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging, red)." Steeman bewees zijn talent tijdens het Nederlands Kampioenschap voor junioren waar hij meteen een plek op het podium pakte. Volgens zijn trainer Hans Smees beschikt de 17-jarige coureur uit Lathum over een natuurlijk talent voor de sport. "Hij is heel goed in het afstellen van de motor en het aangeven waar verbeterpunten liggen", vindt Smees. "Zo kan ik de motor beter afstellen zodat hij nog sneller kan."

Het doel van de Achterhoeker is om hoge ogen te gooien op het WK eind dit jaar, maar daar moet Steeman nog een aantal stappen voor maken. "Er moet meer ervaring komen in de gevechten in de wedstrijden", aldus trainer Smees. "De Supersport 300 is zeer competitief, het komt voor dat ze in de laatste ronde nog met tien of vijftien man bij elkaar zitten en dan moet dat in de laatste ronde beslist worden. Dan moet je wel je mannetje staan." Steeman heeft, naast het WK, grote ambities voor de toekomst: "De MotoGP is het hoogste wat je kunt halen, dat lijkt me heel erg cool."

Foto: Henk Teerink

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)