Verwaarloosd kind gevonden in Winterswijk

Gepubliceerd: 22-07-2017 12:07. Bijgewerkt: 24-07-2017 8:35

Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een verwaarloosde jongen aangetroffen op een camping in Winterswijk. Bezoekers zagen het ernstig vermagerde kind en belden direct de politie. De ouders van de jongen zijn opgepakt.

De jongen werd ontdekt in een tent waar hij aan het eten was. Bezoekers vonden hem er erg mager uitzien en hebben daarom de politie gebeld. Al snel ontstond er bij de agenten het vermoeden van kindermishandeling. Op het moment dat zij bij de caravan van de ouders aanklopten probeerde de moeder te vluchten. Zij is na een korte achtervolging aangehouden, evenals de vader van de jongen.

In de caravan van de ouders bleken nog twee kinderen en een aantal dieren te verblijven. Alle drie de kinderen zijn onder de tien jaar. De ouders hebben geen vaste woon- of verblijfplaats, de moeder bleek overigens nog een celstraf uit te moeten zitten in Duitsland. De kinderen en dieren zijn opgevangen. Wijkagent Willem Saris noemt de vondst van de jongen op Twitter 'bizar en onvoorstelbaar'.

Foto: Politie Winterswijk


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)