Vertrek De Jong is klap voor De Graafschap

Gepubliceerd: 11-03-2019 16:03.

Het besluit van trainer Henk de Jong om na dit seizoen te stoppen komt hard aan bij De Graafschap. De Doetinchemse voetbalclub is inmiddels een zoektocht gestart naar een nieuwe trainer, maar het aanstaande vertrek van de Fries laat in Doetinchem wel zijn sporen na.


“De klap op De Vijverberg komt denk ik wel hard aan”, aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede die inmiddels 2,5 jaar samenwerkt met de Friese trainer. “Henk was zeer geliefd binnen alle geledingen van de club, maar intern hielden we er natuurlijk rekening mee.” De Jong neemt afscheid om de afstand tot zijn gezin in Drachten te verkleinen. De trainer spreekt van een moeilijk afscheid en liet eerder weten eventueel in de toekomst terug te willen keren in Doetinchem. “Henk past zowel voetbaltechnisch als, maar ook als uithangbord goed bij de club”, weet Hofstede, die de Fries als een ‘uniek persoon’ ziet binnen de voetballerij. “Je moet geen tweede Henk willen zoeken, want ik denk dat die niet bestaat.”

De namen van trainers als Darije Kalezic en Peter Hyballa doen inmiddels de ronde op internet. “Die lijst komt altijd voorbij, maar intern hebben we ook kandidaten op het oog”, aldus Hofstede, die op dit moment nog niet in wil gaan op namen van mogelijke opvolgers. Het is nog niet duidelijk of assistent-trainer Sandor van der Heide in het kielzog van De Jong ook vertrekt uit Doetinchem. Hij beschikt niet over de juiste papieren om hoofdtrainer te worden.

De Graafschap zoekt type ‘Henk de Jong’
Hoewel De Jong in de ogen van Hofstede uniek is, kijkt hij als vervanger wel naar een 'type Henk de Jong'. “Het moet een trainer zijn die voetbaltechnisch zijn kennis heeft, die goed weet waar hij over praat”, aldus Hofstede. “Daarnaast moet hij ook een aaibaarheidsfactor hebben en contacten met mensen om de club hebben. Een sociaal mens, het moet een combinatie zijn.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)