Vertraagde start vaccineren in Doetinchem

Gepubliceerd: 04-02-2021 13:02.

Het vaccineren van ouderen is donderdagochtend met wat vertraging begonnen in de Topsporthal in Doetinchem. De vaccins waren aanwezig, maar niet alle materialen om de inentingen uit te voeren waren op tijd voorhanden.
Foto: REGIO8


“Bij het vaccin dat wij geleverd krijgen horen middelen om het vaccin voor te bereiden en in de spuit te krijgen”, vertelt projectleider Henriette Hoogerheiden namens de GGD Noord- Oost-Gelderland (GGD NOG). Deze middelen waren om 08.00 uur niet aanwezig: “Daarom hebben wij vanochtend spullen uit onze andere vaccinatielocatie in Apeldoorn gehaald", aldus de projectleider. De GGD wijt de opstartproblemen aan het aanleveren van spullen vanuit het RIVM. Alle zeshonderd mensen die donderdag gevaccineerd zouden worden in de Topsporthal kunnen alsnog op donderdag terecht.

Een half uur later dan gepland werd om 08.30 uur alsnog gestart met het vaccineren. De vertraging zorgde voor frustratie bij sommige aanwezige ouderen. “Dat je ook geen schuilgelegenheid hebt”, verzucht Klaas de Groot. “Dat ze allemaal maar buiten moeten staan. Het is niet erg positief allemaal.” Jan Twilt relativeert de langere wachttijd: “Ik heb de oorlogsjaren meegemaakt en heb al heel vaak in de rij moeten staan. Dit is dan maar eventjes.”

‘Weer gewoon leven’
Ondanks het oponthoud, zijn de aanwezige ouderen blij dat ze gevaccineerd worden. “Je wordt in allerlei opzichten gehinderd, vooral als je zoals ik op leeftijd bent”, vertelt De Groot. “Dan is het al gauw van, oh nee, kom maar niet en hou maar afstand. Dus hopelijk wordt het virus door het vaccin langzaam weggedaan. Dan kunnen we weer gewoon leven.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)