Versterkt De Graafschap tegen Jong Utrecht

Gepubliceerd: 01-02-2018 15:02. Bijgewerkt: 01-02-2018 15:30

De Graafschap hoopt vrijdagavond met aanwinst Tarik Tissoudali in de gelederen de tweede zege op rij te boeken. Trainer Henk de Jong weet dat een overwinning essentieel is tegen Jong FC Utrecht.


"Ik vind dat we elke thuiswedstrijd moeten winnen, en daar gaan we ook voor", aldus trainer Henk de Jong. Zeker tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht lijkt een overwinning voor de Superboeren noodzakelijk. "Maar je moet nooit iemand onderschatten, want dan doe je verkeerde dingen", vindt De Jong. "Het moet net zo scherp als vorige week tegen MVV." Aanwinst Tarik Tissoudali staat te trappelen om zijn thuisdebuut te maken: "Ik heb echt zin om te voetballen, ik heb het gemist", aldus de flankspeler die het afgelopen halfjaar weinig speelde bij VVV. "Ik kan niet wachten om de supporters achter me te hebben."

Tissoudali verwacht dat hij de selectie van De Graafschap beter maakt. "Ik denk dat ze een stukje creativiteit missen hier", aldus de van Le Havre gehuurde linksbuiten over zijn nieuwe team. "Dat kan ik wel goed invullen. Je hebt wel andere snelle buitenspelers, we hebben een goed team voor Jupiler League-begrippen." Trainer De Jong is blij met Tissoudali en Frank Olijve als winterse versterkingen: "Ik was al blij met mijn groep, maar deze jongens brengen wel iets extra's. "

El Jebli slachtoffer van Tissoudali
De basisplaats van aanwinst Tissoudali gaat ten koste van Youssef El Jebli. "Hij deed het steeds beter, dus het wordt een goede concurrent voor het middenveld en de buitenspelers", aldus trainer De Jong over El Jebli. "Maar we hebben nu een topfitte linksbuiten gehaald, dan moet hij ook spelen. Youssef pakt dat ook heel goed op."

Opstelling: Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve, Klaasen, Diemers; Van Mieghem, Serrarens, Tissoudali.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)