Versoepeling reddingsboei voor Byvoorde

Gepubliceerd: 24-06-2020 16:06. Bijgewerkt: 24-06-2020 17:36

Het openluchtbad Byvoorde in Wehl stroomde woensdag ondanks de bijna tropische temperatuur vanwege de coronacrisis niet vol. Het water staat het zwembad inmiddels tot aan de lippen.


"Eigenlijk raakt het ons op alle fronten", aldus Monique Loda, bedrijfsleidster van het buitenbad. "Het personeel werkt meer, omdat we alleen maar met vaste mensen werken nu. Ik mag helaas de seizoensmedewerkers niet inzetten. In een normaal seizoen zouden we nu ongeveer 1.000 tot 1.500 mensen kunnen hebben, dat redden we nu niet. Dat heeft wel impact." Loda geeft aan dat het zwembad hoopt dat er vanaf 1 juli weer een stapje bij mag en dat ze de gezinnen wat meer ruimte kunnen geven. Het bad is al ruim een maand open en heeft in die periode vooral vaste bezoekers ontvangen. Zoals de familie Peters uit Zevenaar, die zich niet laat weerhouden door het virus. "In zoverre, ik denk dat je corona overal kan opvangen", aldus Rikkert Peters. "Dus ook hier. Maar als je je houdt aan de voorschriften, heb ik er wel vertrouwen in dat het goed komt."

Naast het toezicht op het houden van anderhalve meter afstand heeft het zwembad speciale looproutes ingesteld en wordt er gezwommen op reservering. Als de maatregelen verder versoepeld worden, kan het bad openblijven. Maar bij een tweede coronagolf kan de stichting die het zwembad beheert echter kopje onder gaan. "Dan wordt het spannend", beseft ook Loda. "Dan hoop ik dat de gemeente ons gaat ondersteunen. Ons personeel moet nu al op de tenen lopen. Niemand heeft vakantie deze zomer. Waar we normaal er altijd even een paar weken tussenuit gaan, is dat nu niet het geval. Dus petje af voor mijn team, ik heb echt een wereldteam hier staan."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)