Verpleegafdeling van het SKB weer open

Gepubliceerd: 24-11-2020 13:11. Bijgewerkt: 24-11-2020 13:39

Verpleegafdeling C1 van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix is weer geopend voor nieuwe opnames. Vorige week besloot het ziekenhuis in Winterswijk de afdeling te sluiten vanwege een corona-uitbraak.

"Dankzij de getroffen maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is de situatie inmiddels weer onder controle", aldus het ziekenhuis. "Daardoor is het nu mogelijk om de afdeling C1 weer open te stellen voor opname van nieuwe patiënten." Het SKB geeft aan de situatie continu zorgvuldig in de gaten te houden en aanvullende maatregelen te nemen, mocht dit nodig zijn. De door corona getroffen patiënten blijven volgens het ziekenhuis nog tot 26 oktober in quarantaine: "Zij liggen alleen op een kamer aan één zijde van de verpleegafdeling. Dat betekent dat de overige kamers op deze afdeling nu leeg zijn en we weer nieuwe patiënten kunnen opnemen. Dit doen we uiteraard alleen als dit veilig en verantwoord is. De kamers worden daarom eerst zorgvuldig en volledig gereinigd en gedesinfecteerd."

Ook een aantal verpleegkundigen werd getroffen door het virus. Afhankelijk van het aantal beschikbare verpleegkundigen, besluit het ziekenhuis hoeveel kamers er weer beschikbaar komen voor nieuwe opnames: "Voor de patiënten die op dit moment zijn opgenomen, zijn in ieder geval voldoende verpleegkundigen beschikbaar." Daarnaast mogen patiënten op de verpleegafdeling ook weer bezoek ontvangen. "Hierbij geldt, net zoals op andere afdelingen, één keer per dag één bezoeker per patiënt", aldus het SKB. "Bezoekers moeten zich uiteraard houden aan de geldende maatregelen en de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen dragen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)