Veroordeling na dodelijk ongeval Barchem

Gepubliceerd: 14-03-2019 13:03. Bijgewerkt: 14-03-2019 14:55

Een 27-jarige man uit Ruurlo is veroordeeld tot het betalen van een geldboete voor het veroorzaken van een fataal ongeval in Barchem. Bij het ongeval kwam een vrouw om het leven en raakten twee mensen gewond.

“De man kwam op een gegeven moment op de andere rijstrook voor het tegemoetkomend verkeer terecht”, zo laat de Rechtbank Gelderland weten over het ongeval dat op 26 december 2017 plaatsvond op de Ruurloseweg. “Op dat moment reed daar een andere auto, waardoor er een frontale botsing ontstond. Daarbij raakte de bestuurder van de tegemoetkomende auto ernstig gewond en zijn vrouw, die als medepassagier in de auto zat, overleed als gevolg van het ongeluk. Ook de vriendin van de man die het ongeluk veroorzaakte liep verwondingen op.”

De man kreeg van de rechtbank een geldboete van 850 euro opgelegd. Daarnaast is een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van vier maanden opgelegd. “Ook op hem heeft het grote impact gehad”, aldus de rechtbank, die niet kon bewijzen dat er sprake is van schuld in de juridische zin. “Hij heeft de schuld op zich genomen en heeft na het ongeluk contact gezocht met het de man die ernstige verwondingen opliep en de overige nabestaanden van de overleden vrouw.”

Foto: 112achterhoek-nieuws.nl


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)