Vernieuwde opzet TC De Liemers classic

Gepubliceerd: 15-04-2018 17:04.

De TC De Liemers classic is dit jaar anders van opzet. Op deze manier maakt de organisatie het mogelijk dat deelnemers zelf bepalen welke route ze fietsen en komen ze in heel andere delen van de regio.

“We hebben de mensen een mooi cafetariamodel voorgeschoteld”, legt Richard Tijsseling van TC De Liemers de veranderingen uit. “Ze kunnen dus zelf gaan kiezen welke route ze willen gaan fietsen. We hebben een rode, een groene en een blauwe lus.” Alle routes hebben een andere lengte en gaan een andere kant op. De rode lus is 60 kilometer en gaat over de Posbank, de groene route gaat door het Montferland en is 65 kilometer en de kortere blauwe route van 55 kilometer voert over het minder heuvelachtige terrein van de Gelderse Poort. “Het zijn toch wel de hele mooie stukken die we hebben uitgekozen. Er wordt heel veel gereden op dezelfde trajecten en wij hebben er bewust voor gekozen om juist wat nieuwe stukjes te pakken.”

Deelnemers hoeven geen racefiets te hebben om mee te doen, ook gewone fietsers mogen meedoen aan de toertocht, speciaal voor hen is er een route van 40 kilometer uitgezet door de Bijland. “Ik hoor heel veel mensen die een e-bike hebben en op een e-bike kun je ook mooie trajecten van 40 á 55 kilometer fietsen, dus dan kun je mooi over het Gelders Eiland fietsen en daar was toch wel behoefte aan.” Wie alle routes wil fietsen kan dat doen. “Je kunt 180 kilometer fietsen als je dat wilt. Je kunt zelf bepalen of je één lus rijdt, of je rijdt twee lussen of drie lussen, dat mag iedereen zelf weten. We zijn de hele dag aanwezig van 8.00 ’s morgens tot 17.00 uur ’s avonds houden we de kantine open. We zorgen ook voor de nodige versnaperingen en de verzorgingspost zodat de mensen daar echt een mooie dag gaan beleven.” De TC De Liemers classic is aanstaande zaterdag 21 april. Start en finish is bij de atletiekbaan van AV De Heerenmäten in Zevenaar. Inschrijven kan op de dag zelf.

Foto: TC De Liemers


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)