Vernieuwd Keetje haalt ruim 40.000 euro op

Gepubliceerd: 09-12-2019 15:12. Bijgewerkt: 10-12-2019 9:15

Na tien jaar het Simonsplein in Doetinchem als locatie gebruikt te hebben stond Het Keetje van de Moeder Teresa Stichting zondag binnen in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Na een dag muziek maken bleek dat er ruim veertigduizend euro was opgehaald, een bedrag dat ten goede komt aan de allerarmsten in Oost-Europa.


"Het is even wennen natuurlijk", zegt bestuurslid Leo Kok. "Voor ons is het nieuw, maar het is heel goed bevallen. Het is perfect zo.'' Ook zangeres Sandra Vriese, die de dag mede muzikaal ondersteunde, is blij met de overgang van de stichting naar deze locatie: "Ik vind dit een mooiere locatie en dat heeft vooral te maken met dat het natuurlijk ook een Ulftse stichting is. Dus waar beter kun je zo'n dag kunnen organiseren dan hier in Ulft." Het heeft volgens haar ook nog een praktisch voordeel. Al lachend zegt ze: "Het is ook een stukje warmer dan op het Simonsplein."

Niet alleen de locatie was nieuw dit jaar, ook heeft de stichting een andere wijziging doorgevoerd. "Het enige wat we niet hebben, is de collecte'', zegt Kok. "Daar hebben we ook bewust voor gekozen. In Doetinchem liepen we tegen het feit aan dat er elke week wel een collecte in de stad is. De mensen waren een beetje 'collectemoe'. Onze vrijwilligers hadden er ook wat moeite mee. We proberen op een andere manier onze gelden binnen te halen." Het eindbedrag voor de stichting kwam uit op 41.657 euro. Vriese noemt het een succes: "Je hoopt natuurlijk op zo hoog mogelijk, maar voor mij is dit enorm."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)