Vernielingen zorgen voor frustratie in Ulft

Gepubliceerd: 08-04-2019 17:04. Bijgewerkt: 08-04-2019 17:07

Op verschillende plekken in Ulft, waaronder op het Halifax-herdenkingsbord en in een speeltuintje nabij de Tarwestraat, hebben vandalen dit weekend met verf voorwerpen beklad. Zo werden er onder meer beledigende leuzen op tafeltennistafels geschreven en werd een mislukt hakenkruis in het gras getekend.

“Diegene die dit doet willen we graag weren want die hoort hier niet thuis”, aldus een anonieme omwonende van de speeltuin. “Dit kan en mag niet meer gebeuren.” Naast de bekladde voorwerpen zijn er ook kapotte flessen en bebloede doeken achtergelaten. De inwoners van de wijk denken dat er een groepje hangjongeren voor de vernielingen en de troep zorgt, maar ze weten niet precies wie het zijn. “Als het zou kunnen dan zou ik het er met de ouders van de jongeren over willen hebben dat dit niet kan.” Volgens hen is de overlast een jaarlijks terugkerend fenomeen zodra het voorjaar weer begint.

De buurtbewoners willen graag dat er maatregelen getroffen worden. “Ze moeten hier gaan controleren, borden gaan ophangen of zorgen dat ze hier niet meer mogen komen”, vertelt een omwonende. “Het is een speelterrein voor de jeugd en niet voor knapen van een jaar of 18.” De wijk heeft inmiddels ook al contact gezocht met de gemeente, het jongerenwerk en de politie. “Ik zou een reactie krijgen maar ik heb nog niets gehoord”, aldus een gefrustreerde bewoner van de wijk. “Misschien is het wel in behandeling maar ik weet het niet.”

Vandalisme gemeld bij gemeente
De vernielingen zijn bekend bij de gemeente. “Er zijn bij ons op vrijdag en zondag meldingen binnengekomen”, aldus Oude IJsselstreek. “De buitendienst gaat de bekladdingen zo snel mogelijk verwijderen.” De melding is ook doorgegeven aan onder andere het jongerenwerk. “Daarnaast hebben we de overlast gedeeld met de handhaving. Die gaat het in de gaten houden.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)