Vernielingen aan theater bij Gendringen

Gepubliceerd: 07-08-2019 10:08. Bijgewerkt: 07-08-2019 10:43

Vandalen hebben vernielingen aangericht in Openluchttheater Engbergen. Verschillende randen van de bakstenen zitbanken zijn afgebroken doordat boomstammen het theater in zijn gegooid.

"Het is in- en intriest", aldus penningmeester Rob Berentsen van Openluchttheater Engbergen. "De vandalen hebben boomstammen uit het bos gehaald en die van bovenaan de tribunes naar beneden gegooid. Daardoor zijn verschillende bakstenen van de zitbanken afgebroken." Het is niet de eerste keer dat het theater te maken krijgt met vandalen. "In het verleden zijn verschillende deuren vernield, die we hebben moeten restaureren. Daarnaast hebben we ook te maken gehad met graffiti", vertelt Berentsen. De vernielingen zijn waarschijnlijk aangericht in de nacht van 2 op 3 augustus.

Berentsen baalt van de vernielingen: "We zijn slechts een groep vrijwilligers en nu moeten we weer schade herstellen." Het theater hoopt dat er getuigen zijn die wat gezien hebben: "Er is altijd wel bedrijvigheid rond het theater met mensen die in het bos rondlopen of er sporten. Wij hopen dat mensen die wat gezien hebben zich bij ons melden."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)