Vermeij op plek bij koploper MSV Duisburg

Gepubliceerd: 15-11-2019 16:11.

Vincent Vermeij heeft zijn draai gevonden als basisspeler van koploper MSV Duisburg. De oud-aanvaller van De Graafschap heeft tot nu toe vijf competitiedoelpunten gemaakt en is positief verrast over het niveau van zijn ploeg op het derde niveau van Duitsland.


“In het begin was ik misschien een beetje sceptisch”, zegt de 25-jarige aanvaller over de start van zijn eerste buitenlandse avontuur bij de huidig koploper in de 3. Liga. “Maar ik moet zeggen dat we het erg goed doen, niet altijd, maar we hebben wedstrijden gespeeld waarvan ik denk, dat is Eredivisie-waardig.” Na een verhuurperiode bij FC Den Bosch vertrok Vermeij afgelopen zomer van Heracles Almelo naar Duitsland. “Aan het begin zijn wij een beetje bij elkaar geraapt omdat Duisburg was gedegradeerd en veel jongens weggingen”, zo legt de aanvaller uit. “Op dat moment was niet de verwachting dat het (promotie, red.) moest gebeuren. Nu staan we eerste en is er het geloof dat we iets kunnen neerzetten dit seizoen.”

Zijn vertrek bij De Graafschap is inmiddels ruim drie jaar geleden, maar door zijn Doetinchemse vriendin komt de blonde aanvaller uit Blaricum nog regelmatig in de Achterhoek. Een terugkeer bij de Doetinchemse voetbalclub is voorlopig echter niet aan de orde. “De stap naar het buitenland bevalt me erg goed, dus ik ben erg benieuwd hoe dat verder gaat lopen”, zegt Vermeij. “Misschien dat ik in de toekomst nog een jaartje mee kan pakken op De Vijverberg.”

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)